ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4500 de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă

09:14 | 22.07.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 4567 de persoane s-a adresat în ultimele 24 de ore la cele 16 corturi menite să vină în ajutorul oamenilor în zilele caniculare, care au fost instalate de salvatori pe teritoriul țării.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al MAI, oamenii au beneficiat de umbră și un pahar cu apă, iar doritorii și-au putut măsura tensiunea arterială.

Angajații SPCSE atenționează populația să respecte regulile antiincendiare în contextul temperaturilor ridicate din aceste zile. De asemenea, pompierii recomandă cetățenilor să se abțină de la utilizarea focului deschis, întrucît temperaturile ridicate și lipsa umidității poate răspîndi cu ușurință focul spre spații forestiere.

Salvatorii vin cu atenționări și față de cei care aleg să meargă la scăldat. Oamenii sînt rugați să aleagă locuri amenajate cu stații de salvare și să evite bazinele acvatice necunoscute.

Conform informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în intervalul 22-27 iulie temperatura maximă a aerului ar pute ajunge la 38 de grade Celsius.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img15004904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!