ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu delegaţia Parlamentului European

18:29 | 22.07.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut astăzi o întrevedere cu membrii Subcomisiei pentru securitate şi apărare a Parlamentului European, aflaţi într-o vizită oficială în Republica Moldova. Delegaţia a fost condusă de Anna Elżbieta Fotyga, preşedintele subcomisiei, euro-parlamentar polonez, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul pentru reintegrare.

În debutul discuţiilor, Anna Fotyga a ţinut să aprecieze eforturile de creare a unei noi coaliţii de guvernare şi şi-a exprimat încrederea că noul Guvern al Republicii Moldova va fi format în cel mai scurt timp, ceea ce este important inclusiv pentru asigurarea stabilităţii interne şi a securităţii ţării.

Discuţiile oficialilor s-au concentrat asupra procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind evidenţiate tendinţele în dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi potenţialul constructiv pe care îl poate avea accelerarea lucrului pe direcţii concrete, precum şi în domeniul soluţionării politice a conflictului.

Victor Osipov a apreciat înalt cooperarea dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi interesul membrilor Parlamentului European pentru situaţia şi perspectiva ţării noastre. Vicepremierul a subliniat importanţa sprijinului din partea politicienilor europeni din diferite ţări şi familii politice, care reprezintă un element-cheie în conlucrarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. 

(Editor L. Alcază)

img15004929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!