ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PLDM a contestat la Curtea Constituțională ridicarea imunității lui Vlad Filat

11:02 | 19.10.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Mai mulți deputați PLDM au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care solicită examinarea legalității ridicării imunității deputatului Vlad Filat, informează MOLDPRES.

Potrivit deputatului PLDM Tudor Deliu, liberal-democrații solicită Curții examinarea în regim de urgență a constituționalității hotărîrii Legislativului prin care deputatul Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară.

“Atunci au fost încălcate procedurile de ridicare a imunității. Sperăm ca CC se va pronunța de urgență”, a spus Deliu.

El a adăugat că potrivit legii Procurorul trebuia să prezinte sesizarea speakerului, care la rîndul său trebuia să o prezinte Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități care trebuia să emită o decizie în 15 zile. După votul în comisie Biroul permanent al Parlamentului trebuia să se întrunească în 7 zile și să includă acest subiect pe ordinea de zi iar deputații urmau să se expună la subiect prin vot secret.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

 

img15006973

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!