ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 8 milioane de lei vor fi acordate proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol

16:26 | 16.12.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Deţinătorii de terenuri agricole, amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, care în anul 2015 nu au avut acces să lucreze cîmpurile urmare a acţiunilor structurilor transnistrene, vor primi plăți directe în sumă totală de circa 8 milioane de lei, din fondul de rezervă a Guvernului, potrivit unei decizii aprobate astăzi de către Cabinetul de miniștri, informează MOLDPRES.

Proprietarii de terenuri vor primi cîte 1229,68 lei per hectar. Consiliul raional Dubăsari va repartiza mijloacele alocate în baza unui regulament, elaborat și aprobat de Consiliu, în coordonare cu Cancelaria de Stat și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Reprezentanții structurilor de la Tiraspol au interzis și în 2015 accesul proprietarilor de terenuri cu destinație agricolă pentru lucrarea acestora. În acest an s-a convenit să fie acordate ”plăți directe” și nu ”compensări nominative”, ca în 2014, deoarece ultima presupune prin definiție unele cheltuieli sau costuri pentru lucrări, inclusiv agricole, pe care proprietarii de terenuri agricole nu le-au suportat și nici nu pot prezenta documente confirmative.

Suprafața terenurilor amplasate în Zona de securitate, după traseul Rîbnița-Tiraspol, este de 6494 de hectare.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img15008835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!