ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţia “Moldsilva” a pregătit mai multe acţiuni cu prilejul Zilei Internaţionale a Pădurilor

12:44 | 21.03.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. “Pădurea şi apa” este genericul din 2016 al  Zilei Internaţionale a Pădurilor, marcată astăzi, conform unei rezoluţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În acest an se va atenţiona asupra problemelor apei şi importanţei fondului silvic în menţinerea regimului hidrologic de calitate, comunică MOLDPRES.

Agenţia “Moldsilva” a elaborat cu acest prilej un plan de  activităţi ce urmează să fie realizate în perioada 21-25  martie, la nivel naţional şi local.

Conform programului instituţiei, pe parcursul săptămînii curente vor avea loc  mai multe evenimente organizate la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, la Catedra de silvicultură şi grădini publice de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, cu participarea structurilor Ministerului Mediului în parteneriat cu proiectul  european în domeniul forestier ENPI FLEG II.

Pentru copii au fost anunţate concursuri tematice de desen şi eseuri, fiind preconizate mai multe excursii în principalele rezervaţii naturale din ţară. Totodată, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor, “Moldsilva” a pregătit o campanie de  informare  în cadrul Gimnaziului-internat din Străşeni, eveniment care este deja o tradiţie pentru această instituţie.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat  rezoluția cu privire la declararea Zilei Internaţionale a Pădurilor în decembrie 2012, anunţînd marcarea acesteia cu începere din 2013, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri. Mesajul principal din acest an al ONU este axat pe rolul pădurilor în furnizarea apei dulci a planetei, care este esențială pentru viață. 

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16002252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!