ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei școli din stînga Nistrului au inițiat lucrări de renovare cu susținerea unui program european

12:03 | 27.04.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană finanţează lucrările de renovare care au început la şcolile din trei sate din stînga Nistrului. Ca urmare peste opt sute de copii vor avea acces la educaţie în condiţii moderne şi sigure, informează MOLDPRES.

Un comunicat reprezentanţei în R. Moldova a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) precizează că lucrările de reconstrucţie a şcolilor din satele Nezavertailovca, Hlinaia şi Chiţcani sînt efectuate datorită Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD din sursele UE.

„Şcoala din Nezavertailovca a fost dată în exploatare în 1964 şi timp de mai bine de jumătate de secol nu a fost niciodată reparată temeinic. Sistemul vechi de încălzire nu mai făcea faţă lucrurilor. Cu siguranţă că după finalizarea lucrărilor de montare a noilor reţele termice şi renovare a unui bloc şcolar procesul educaţional se va îmbunătăţi”, a afirmat Olga Slobodzian, directorul şcolii.

De asemenea, Uniunea Europeană va finanţa reconstrucţia sălilor de sport şi de festivităţi de la şcoala din Hlinaia şi a cîteva edificii de la cea din Chiţcani. Pentru fiecare instituţie au fost alocate sume de 150 de mii de euro.

În total, prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, UE a finanțat renovarea a 70 de obiecte de infrastructură socială pe ambele maluri ale rîului Nistru. Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii de pe Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, a societății civile, comunităților de afaceri și altor părți interesate în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și renovare a infrastructurii.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16003362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!