ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 17 mai 2016

08:28 | 17.05.2016 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 10.00 - 11.00, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

***

Ministerul Economiei organizează ședința Comisiei naționale pentru consultări şi negocieri colective, care va fi condusă de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de ședințe, et. I (intrarea din str. A. Pușkin).

***

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, AO „Parteneriate pentru fiecare copil” și Organizația „Lumos Foundation” din Marea Britanie desfășoară Conferința internațională „Asigurarea dreptului la familie pentru fiecare copil: Provocări şi soluţii”.

Ora 09.00,”Casa Sărbătorii”, str. Ghioceilor 1.

***

În contextul Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Federația Sindicatelor din Domeniul Comunicațiilor organizează o ceremonie festivă de decorare a angajaţilor pentru activitate prodigioasă, merite substanţiale în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) şi înalt profesionalism.

Ora 14.00, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

***

Curtea Constituțională va verifica dacă este sau nu încălcată Constituția în ceea ce privește privatizarea locuințelor de serviciu. Un număr de 18 colaboratori ai Departamentului Penitenciar, care lucrează la Î.S. Rusca, consideră că este încălcată Constituția prin faptul că după schimbarea legii în 2013 nu le este permisă privatizarea.

Ora 10.00, str. A. Lăpușneanu, 28.

***

În Brigada “Ştefan cel Mare” va avea loc ceremonia de deschidere a exerciţiului moldo-american „Falcon Medic 2016”.

Ora 10.30, str. Vasile Lupu 8.

***

Serviciul Fiscal de Stat invită la conferința de presă cu tematica ”Rezultatele prezentării Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2015”.

Ora 10.00, IFPS, et. 2, sala de conferințe, str. Constantin Tănase, 9. 

***

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor invită reprezentanţii mass media la briefingul de presă „Zvonuri şi adevărul despre calitatea produselor lactate”.

Ora 10.00, ANSA, str. M.  Kogălniceanu 63, sala de conferinţe, et. 2. 

***

Agenția de Dezvoltare Regională Sud invită la evenimentul dedicat Zilelor Europei în raionul Cahul.

Ora 10.30, Consiliul Raional Cahul, sala de ședințe, et. 2.

***

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) lansează o nouă etapă a programului INVĂȚĂM ROMÂNA LA DISTANȚĂ în cadrul  proiectului „Româna la distanță – oportunitate de integrare socioprofesională pentru tinerii din Republica Moldova”, care este implementat cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ora 10.00, str. Iacob Hîncu 10/14.

***

Asociaţia Micului Business invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema „Guvernarea distruge agresiv micul business. Guvernarea ignorează condițiilе Acordului de Asociere cu UE cu privire la dezvoltarea micului business.  Guvernare antireforme: monopolizare şi oligarhizareа есоnоmiei”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema „Europenismul guvernării şi societăţii moldoveneşti: responsabilităţi, afinităţi şi deosebiri în diferite perioade ale guvernării pro-europene”, ediţia a 54-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia IPN.

***

La Librăria din Centru din Chișinău va avea loc lansarea volumului Zece femei de Al. Cistelecan, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Primăvara Poeților, organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare, nr. 126.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

O delegație a Parlamentului European din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-R. Moldova, condusă de europarlamentarul Andi Cristea, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 17-19 mai, pentru a discuta cu omologii moldoveni situația politică din Republica Moldova, relațiile acesteia cu UE, precum și stadiul implementării reformelor din sistemul judiciar, de drept și electoral.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!