ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un singur elev a obținut nota zece la toate examenele de BAC

10:33 | 27.06.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Un singur elev a obținut nota zece la toate disciplinele de bacalaureat, din cadrul sesiunii curente. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

„Numărul candidaților care au obținut media notelor mai mare sau egală cu opt este de 1316 elevi, cu 49 elevi mai mulți comparativ cu anul 2015, cînd au fost înregistrați 1267, iar 171 de candidați au obținut nota medie sau egală cu nouă, cu 22 elevi mai mulți comparativ cu perioada similară a anului trecut, cînd au fost înregistrați 149. Deocamdată, acestea sînt rezultatele preliminare ale sesiunii, fără analiza contestațiilor, care urmează să fie depuse de elevi pînă mîine”, a precizat sursa citată.

Rezultatele finale după examinarea contestațiilor vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 18-25 iulie. La aceasta au dreptul să participe candidații, care din motive obiective nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază precum și cei care nu au luat note de trecere.

Sesiunea de BAC 2016 s-a desfășurat în perioada 3-21 iunie în 102 centre. În acest an, pentru a susţine examenul de bacalaureat s-au înscris 21.524 de candidaţi, dintre care 16.282 sînt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5.242 sînt restanțieri din sesiunile anterioare.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16005154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!