ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orarul competițional al echipei naționale de rugbi a fost făcut public

17:13 | 27.07.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Președintele Federației Moldovenești de Rugbi, Vasile Revenco, a făcut astăzi public programul competițional al echipei naționale, relatează MOLDPRES.

Selecţionata Moldovei face parte dintr-o grupă cu echipele Portugaliei, Ucrainei, Poloniei, Olandei şi Elveţiei. Naţionala va juca pe teren propriu cu echipele Ucrainei şi Poloniei (12 noiembrie 2016 şi 18 martie 2017), iar în deplasare - cu echipele Olandei, Elveţiei şi Portugaliei (19, 26 noiembrie 2016 şi 11 martie 2017).

Vasile Revenco a subliniat că a fost schimbată denumirea turneului principal la care va evolua lotul național. ”Cupa Europeană a Națiunilor (CEN) a fost înlocuită cu Campionatul European. Acesta se va desfășura anual, spre deosebire de CEN, care era disputată timp de doi ani. Cîștigătoarea fostului turneu promova direct în următoarea ligă. În noua competiție, învingătoarea va juca un meci de baraj cu ocupanta ultimului loc din liga în care pretinde să concureze. Anterior, se juca conform sistemului tur-retur. Acum vom susține doar cîte un singur meci cu reprezentantele grupei în care concurăm”, a declarat oficialul.

Cupa Europeană a Naţiunilor a fost cea mai de succes competiţie pentru reprezentativa Moldovei. În sezonul 2014-2016 echipa noastră a avut şanse reale de a promova într-o divizie mai superioară, dar a ratat șansa în meciul decisiv cu echipa Belgiei.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16006067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!