ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia și-a consolidat militar flancul sud-vestic

19:38 | 27.07.2016 Categorie: Externe

Moscova, 27 iul. /MOLDPRES/. Rusia și-a consolidat militar flancul sud-vestic ca urmare a sporirii prezenței NATO în apropierea frontierelor sale și a instabilității ce se menține în Ucraina vecină, a declarat miercuri ministrul rus la apărării, Serghei Șoigu, informează AGERPRES și MOLDPRES citînd agenția Reuters.

Armata rusă a desfășurat mai multe sisteme de apărare antiaeriană în sud-vest, precum și un contingent 'autonom' de trupe în Crimeea, a menționat Șoigu în timpul unei reuniuni desfășurate la Ministerul rus al Apărării.

'Începînd din anul 2013 (...) am format 4 divizii, 9 brigăzi și 22 de regimente', a mai spus el, precizînd că acestea 'includ două brigăzi de rachete echipate cu complexe Iskander, care permit sporirea puterii de foc pentru distrugerea unui potențial adversar'.

Pe de altă parte, Șoigu a menționat că grupări 'teroriste' sînt active de asemenea în zona Caucazului de Nord.

(Editor L. Alcază)

img16006084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!