ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival internaţional de muzică va avea loc la Furceni, Orhei

13:42 | 03.08.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Artişti şi formaţii din Italia, R. Moldova, România, Rusia şi Ucraina vor participa la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Gustar”, care se va desfăşura în perioada 5-7 august în satul Furceni, raionul Orhei, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, festivalul este dedicat tuturor vîrstelor şi preferinţelor culturale. Spectatorii vor avea ocazia să se odihnească într-un spațiu natural, în care vor asculta artiști populari ai momentului, vor putea efectua excursii în zone istorice, participa la numeroase activități și workshop-uri din art zone, book zone, tîrguri și expoziții. Pentru prima dată în istoria festivalului concertele se vor desfăşura pe două scene.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 6 august, însă deținătorii de abonamente vor avea acces în zona desfășurării evenimentului încă din seara zilei de 5 august.  În acest an festivalul va fi organizat în lunca rîului Răut,  satul Furceni, Parcul Național Orhei, pe o suprafață de 8 hectare.

Pe 6 august, în faţa celor prezenţi vor evolua formaţiile, Pan Academic, Vali Boghean Band, Jazz in Chisinau  Bravissimo, FIGLI DI MADRE IGNOTA, VANOTEK & Georgian şi  VANOTEK, iar pe 7 august -  Radu Dolgan și Megapolis Band, Sun Q Band (Rusia), Nicoleta Nuca & Live Band  Petro Skazkiv (Ucraina), Cuibul şi LOREDANA.

Mîine, începînd cu ora 16.00, în cadrul Cenaclului literar-artistic „Ideal”,  la Biblioteca Naţională  va avea loc o seară în memoria compozitorului şi dirijorului Mircea Oţel, moderator: Vasile Căpăţînă. Vineri, la aceeaşi instituţie, Cenaclul „Republica” îşi invită prietenii, începînd cu ora 18.00, la Lecturi publice cu Doina Ficman, moderator: Moni Stănilă.

Astăzi, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, la 19.00 va începe concertul de muzică clasică organizat de Moldo Crescendo şi Classical Music Festival.

Festivalul de Muzică Clasică Moldo Crescendo este la a doua ediție. În acest an organizatorii au propus o experiență total deosebită. Între 27 iulie și 6 august spectatorii vor putea vizita 4 edificii de importanță istorică și arhitecturală din țară. Două dintre ele au nevoie de restaurare – Muzeul Zemstvei din Chișinău și Conacul Ciolac-Malski din Bahmut, iar două sînt în curs de renovare – Muzeul de Artă al Moldovei și Castelul Mimi din Bulboaca.

Aceste evenimente culturale vor fi încununate cu un concert de muzică clasică oferit de tineri talentați ai Moldovei din diasporă. Muzicieni din România, Rusia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Finlanda și Malaezia vor veni să împărtășească cu  spectatorii dragostea pentru muzică și frumos. Concertul de închidere a festivalului va avea loc sîmbătă, 6 august, la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. Începutul spectacolului - la ora 17.00.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16006254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!