ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sergiu Sîrbu: „R. Moldova va rămîne un stat independent”

10:46 | 15.08.2016 Categorie: Politică

Republica Moldova: 25 de ani de Independenţă

Sergiu Sîrbu, deputat în Parlamentul R. Moldova

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns: La 27 august 1991, semnatarii Declarației de independență au dat dovadă de mare curaj, oferind o șansă istorică Republicii Moldova de a-și făuri viitorul de sine stătător, în conformitate cu valorile și tradițiile seculare ale neamului moldovenesc.

Cred că a fost aleasă unica și cea mai corectă cale de dezvoltare a statului, chiar dacă și astăzi ne confruntăm cu mari provocări și multe greutăți. Astfel, oricît de complicat ne-ar fi, R. Moldova de 25 de ani este independentă și trebuie să depunem efort maxim pentru consolidarea acestui statut în numele viitoarelor generații.

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: Republica Moldova va rămîne un stat independent, un stat membru al comunității europene, un stat dezvoltat în care supremația legii, demnitatea și drepturile omului vor fi valori supreme, un stat, cu care copiii, nepoții și strănepoții noștri se vor mîndri!

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!