ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul Nicolae Ceban a rămas ultima șansă la o medalie olimpică

10:29 | 20.08.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Luptătorul moldovean de stil liber, Nicolae Ceban (97 kg) a rămas astăzi ultima șansă  a delegației moldovenești de a obține o medalie olimpică, relatează MOLDPRES.

Britanicul naturalizat Aaron Coock (80 kg) a suferit ieri înfrîngere în primul meci disputat. El a fost  învins cu scorul 14-2 de Wei-Ting Liu din Taipei. Acesta a cedat în următorul meci tunisianului Oussama Queslati și astfel Aaron Coock nu a intrat în recalificări, părăsind competiția, chiar dacă este numărul doi mondial.

Luptătorul de stil liber  Evgheni Nedealco (74 kg) a avut aceeași soartă. El a cedat în primul meci desfășurat, fiind eliminat din concurs.

În ultima zi a Olimpiadei va evolua maratonistul Roman Prodius.

Cele mai bune evoluții ale sportivilor moldoveni sînt ale halterofilului Alexandru Șpac (77 kg) și aruncătoarei de ciocan Zalina Marghieva. Ambii s-au clasat pe locurile cinci.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi. Medalia  de bronz cucerită de canotorul naturalizat Serghei Tarnovschi  îi va fi, conform regulamentului, probabil, retrasă, deoarece a fost depistat pozitiv la controlul antidoping. Conducerea delegației  moldovenești contestă acest lucru.

Nicolae Ceban este premiant la Campionatele Europene, campion al bundesligii germane, concursul pe echipe.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16006667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!