ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experţii de la Rosselhoznadzor vor inspecta pepinierele din Republica Moldova

14:12 | 13.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Un grup de experţi din Rusia ai Serviciului Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar Rosselhoznadzor începe astăzi o vizită de inspectare a pepinierelor din Republica Moldova. Specialiştii din Federaţia Rusă, în comun cu experţii din R. Moldova, vor inspecta starea pepinierelor de pomi fructiferi şi de butaşi de viţă de vie, pentru o eventuală decizie de extindere a exportului de material săditor pentru gospodăriile agricole din Rusia, informează MOLDPRES.

Un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) precizează că azi a avut loc prima şedinţă de lucru a specialiştilor de la Rosselhoznadzor şi de la ANSA. În cadrul acestei întrevederi, directorul general ANSA Gheorghe Gaberi a prezentat situația în domeniul pomiculturii şi viticulturii, precum şi în producerea butaşilor şi a puieţilor de pomi fructiferi.

Grupul de specialiştii de la Rosselhoznadzor se va afla în ţara noastră zece zile, timp în care va avea mai multe deplasări în teritoriu, la pepinierele „Selmax K” şi „Floribel” din municipiul Bălţi, „AMG-Kernel” din Soroca, „Gospodarul Rediu" din Făleşti, "Vitis" Cojuşna şi altele.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16007262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!