ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a discutat cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE

17:45 | 11.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cord Meier-Klodt, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul pentru reintegrare. 

La întrevedere a participat şi Ambasadorul Michael Scanlan, Şeful Misiunii OSCE în Moldova.

În cadrul discuţiilor oficialii au estimat situaţia curentă în procesul de negocieri, au evaluat gradul de realizare a înţelegerilor convenite, acţiunile întreprinse pentru a soluţiona cele mai stringente probleme cu care se confruntă populaţia din regiune şi, totodată, au făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele de avansare a dialogului.

Referindu-se, în mod special, la subiectele discutate în cadrul şedinţelor de lucru ale reprezentanţilor politici în procesul de negocieri din partea Chişinăului şi Tiraspolului, şi a reuniunilor la nivelul grupurilor sectoriale de lucru care s-au desfăşurat pe parcursul anului curent, viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a evidenţiat realizările pozitive, înregistrate în domeniile ocrotirea mediului, educaţie, telecomunicaţii, accentuînd importanţa activizării interacţiunii şi la nivelul experţilor din celelalte grupuri de lucru.

De asemenea, Gheorghe Bălan a asigurat interlocutorii că autorităţile moldoveneşti vor promova şi în continuare acţiuni concrete pentru a implementa proiecte cu impact social, menite să consolideze încrederea între cele două maluri ale Nistrului şi să îmbunătăţească situaţia social-economică a populaţiei.

În context, Ambasadorul Cord Meier-Klodt a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue eforturile direcţionate spre rezolvarea durabilă a problemelor ce figurează pe agenda negocierilor, precum şi a informat că în luna noiembrie, OSCE va demara consultările pe marginea proiectului Declaraţiei Consiliului ministerial. Cea de-a 23-ea reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE va avea loc la Hamburg, Germania, la începutul lunii decembrie curent.

La finele întrevederii, oficialii au susţinut un briefing de presă.

(Editor M. Jantovan)

img16008078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!