ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au oferit detalii în cazul reţinerii celor 28 inspectori de patrulare

18:03 | 25.10.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Cei 28 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), reţinuţi astăzi de procurorii anticorupţie, sînt suspectaţi de luare de mită în sume de la 100 de lei pînă la 1 000 de dolari. Declaraţia a fost făcută de către şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, în cadrul unui briefing de presă, relatează MOLDPRES.

Sursa citată a menţionat că banii erau oferiţi pentru neîntocmirea proceselor-verbale şi alte pretinse contravenţii care urmau să fie documentate în traficul rutier. „Acţiunile de corupţie au avut loc în perioada anului curent. Drept temei al pornirii cauzelor penale au servit adresările şoferilor, ale conducătorilor unor firme de transport, precum şi rezultatele unei monitorizări efectuate de către Ministerul Afacerilor Interne, care constată că INP este o subdiviziune cu cel mai mare risc de comitere a faptelor de corupţie. Totodată, există înregistrări audio şi video care demonstrează acest fapt”, a spus Viorel Morari.  

Potrivit Procurorului Anticorupţie, contravenţiile care urmau a fi documentate se referă la conducerea automobilului în stare de ebrietate, trecerea la semnalul roşu al semaforului, depăşirea vitezei etc. „Toţi colaboratorii reţinuţi astăzi au fost plasaţi în arest pentru 72 de ore. În prezent, se întreprind acţiuni pentru identificarea şi reţinerea altor cinci persoane pentru aceleaşi învinuiri”, a precizat Morari.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă pînă la 10 ani de închisoare, cu aplicarea amenzii de pînă la 8 000 de unităţi contravenţionale (160 000 de lei) şi privarea de dreptul de a exercita anumite funcţii pînă la 10 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16008443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!