ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zona euro a aprobat o nouă tranşă de ajutor pentru Grecia, de 2,8 miliarde de euro

09:50 | 26.10.2016 Categorie: Externe

Atena, 26 oct. /MOLDPRES/.Creditorii din zona euro au aprobat marţi furnizarea unei noi tranşe de ajutor pentru Grecia, de 2,8 miliarde de euro, scrie b1.ro, preluat de MOLDPRES.

Măsura a fost luată după ce guvernul de la Atena a finalizat o serie de reforme, precum cele referitoare la pensii şi guvernanţa băncilor, transmite MarketWatch.

Anunţul făcut de boardul Mecanismului European de Stabilitate (ESM) marchează încheierea primei evaluări a programului de salvare în valoare de 86 de miliarde de euro aprobat vara trecută.

Noile împrumuturi aprobate constau în 1,1 miliarde de euro pentru serviciul datoriilor şi alte 1,7 miliarde de euro pentru acoperirea arieratelor.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16008450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!