ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomaţiei moldoveneşti a participat la Summit-ului Tatra GLOBSEC de la Bratislava

11:32 | 30.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a participat alături de alți înalţi oficiali și experți la o sesiune de dezbateri privind evoluțiile din primul an de aplicare a Politicii Europene de Vecinătate revizuite, în cadrul ediției din anul curent a Summit-ului Tatra GLOBSEC “Modelarea viitorului Europei”, care se desfășoară în capitala Republicii Slovace, informează MOLDPRES.

Serviciul de informare si comunicare cu mass-media al MAEIE a precizat că participanții la discuții au examinat rezultatele propunerilor lansate în noiembrie 2015, o atenție mai mare fiind acordată modului în care au fost valorificate principiile diferențierii și angajării. În cadrul dezbaterilor s-a pledat pentru o aprofundare a cooperării sectoriale, dar și pentru consolidarea măsurilor menite să stabilizeze situația din regiunile acoperite de Politica Europeană de Vecinătate (PEV).

Un subiect aparte a fost și dimensiunea estică a PEV, inclusiv perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului.

În intervenția sa, ministrul Andrei Galbur a reiterat importanța menținerii unei viziuni clare asupra viitorului acestor inițiative și crearea premiselor pentru realizarea obiectivelor propuse.

(Editor L. Alcază)

img16008616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!