ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a devenit observator permanent pe lîngă Organizaţia Statelor Americane (OSA)

10:47 | 06.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. La 1 decembrie 2016, prin rezoluţia Consiliului permanent al organizaţiei statelor americane (OSA), Republicii Moldova i-a fost conferit statutul de observator permanent pe lîngă OSA. În cadrul Organizaţiei, R. Moldova îşi propune să valorifice potenţialul cooperării intersectoriale cu statele membre în domeniile de interes comun, precum creşterea economică, extinderea comerţului şi a oportunităţilor de dezvoltare, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Totodată, OSA constituie o platformă favorabilă pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cu statele Americii de Nord, Americii Latine şi ale Caraibelor. Organizaţia Statelor Americane este o structură regională guvernamentală cu sediul la Washington D.C. şi include 35 de state membre, cît şi 69 de state cu statut de observatori permanenţi, precum și Uniunea Europeană. Obiectivele sale primordiale sînt: asigurarea securităţii pe continent, consolidarea democraţiei şi a drepturilor omului.

(Editor M. Jantovan)

img16009703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!