ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Halterofila Ecaterina Tretiacova a devenit vicecampioană europeană (categoria junioare)

17:39 | 09.12.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Halerofila moldoveană Ecaterina Tretiacova a cucerit astăzi titlul de vicecampioană la Europenele de juniori și tineret, care se desfășoară la Eilat (Israel), relatează MOLDPRES.

Ea a devenit și posesoare a trei medalii (argint la total cu rezultatul 212 kg, aur la proba aruncat (115 kg) și argint la stilul smuls cu indicele 97 kg).

Campioană a devenit Nanna Panova (Ucraina), care a totalizat la cele două probe 217 kilograme.

Anterior, Ion Țerna (62 kg) a devenit posesor al medaliei de bronz, proba aruncat, iar Ecaterina Cîlcic (63 kg) a ocupat locul cinci la categoria de vîrstă junioare. 

Republica Moldova mai este prezentă la campionat cu Andrian Motricală (105 kg).

Campionatul se va încheia pe 11 decembrie. Federația națională de profil este implicată în prezent în procesul de returnare a medaliilor olimpice de bronz obținute de Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu la Londra (2012) și a primelor oferite. Aceștia au fost depistați recent pozitiv la controalele antidoping.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16009851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!