ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziţia naţională „Croşeta de aur” a ajuns la a VIII-a ediţie

17:44 | 09.12.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc astăzi cea de-a VIII-a ediţie a expoziţiei naţionale „Croşeta de aur”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în colaborare cu instituţia-gazdă.

Solicitată de MOLDPRES, specialistul în arta populară şi meşteşuguri în cadrul Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Mariana Dobzeu, a menţionat că evenimentul are drept scop promovarea şi valorificarea artei croşetatului.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziţiei participă 22 de meşteriţe din 10 raioane ale ţării, cu lucrări executate în tehnicile tradiționale ale croșetatului, precum şi în stil modern.

La rîndul său, meşterul popular Nadejda Vidraşcu din Chişinău a afirmat că la ediţia curentă a prezentat opt lucrări croşetate şi că visul ei este să editeze un album despre acest domeniu important al artei populare. 

Lucrările meşterilor populari au fost apreciate de către o comisie de jurizare în frunte cu meşterul popular Maria Cristea. De Marele Premiu s-a învrednicit meşterul popular din Chişinău Daria Grigoriev.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 29 ianuarie 2017.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img16009852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!