ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 10.000 de jandarmi vor asigura buna desfășurare a alegerilor în România

12:40 | 10.12.2016 Categorie: Externe

Bucureşti, 10 dec. /MOLDPRES/. Peste 10.000 de jandarmi vor asigura în acest sfîrșit de săptămînă liniștea și ordinea pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare în România, iar 1.000 dintre ei vor acționa în București, au anunțat, sîmbătă dimineață, oficialii Jandarmeriei, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Potrivit purtătorului de cuvînt al instituției, Irina Drăgan, jandarmii se vor ocupa, sîmbătă, de protecția transportului buletinelor de vot către secțiile de votare, iar ulterior securizării acestora, activitate care se va încheia pînă la ora 18,00, vor asigura paza secțiilor.

"Sîmbătă, în responsabilitatea instituției intră 4.528 de secții în 3.117 locații. În ceea ce privește ziua alegerilor, Jandarmeria are în responsabilitate asigurarea măsurilor de ordine în zona a 5.529 de secții din 3.017 locații. Jandarmeria asigură măsurile de ordine pentru zona în care se află Biroul Electoral Central, cele 41 de birouri electorale județene și birourile de circumscripție din sectoarele 1-6 ale Capitalei", a adăugat Drăgan.

Ea a precizat că jandarmii vor patrula în marile orașe și în zonele adiacente, avînd o atenție sporită pentru zonele aglomerate, dar și pentru mijloacele de transport în comun.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16009870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!