ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon și-a prezentat echipa prezidențială

10:34 | 26.12.2016 Categorie: Politic

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, și-a prezentat astăzi echipa prezidențială, informează MOLDPRES.

Astfel, secretar general al aparatului președintelui a fost numit Ruslan Flocea, consilier al președintelui în domeniul politic și purtător de cuvînt va fi Ion Ceban, iar consilier în domeniul juridic și relațiilor instituționale - Maxim Lebedinschi. De asemenea, în funcția de consilier în domeniul economic a fost desemnată - Elena Gorelova, în postul de consilier în domeniul educației, culturii și cercetări a fost numit - Corneliu Popovici, în funcția de consilier în domeniul agroindustrial și al administrației publice a fost nominalizat – Ion Perju, în postul de consilier în domeniul reintegrării – Vasile Șova, iar în calitate de consilier în domeniul politicii externe - Andrei Neguță. Totodată, președintele a anunțat că va avea un consilier și în domeniul relațiilor cu diaspora, care urmează să fie anunțat ulterior.

Igor Dodon a declarat că va avea astăzi o întîlnire cu premierul Pavel Filip, în cadrul căreia urmează a fi discutate activitățile ce urmează a fi lansate împreună de echipa prezidențială și cea a Executivului.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost învestit în funcţie pe 23 decembrie curent, după ce Curtea Constituțională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)