ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 24 ianuarie 2017

08:34 | 24.01.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va organiza o conferință de presă.

Ora 19.30, Reședința de Stat. str. N. Iorga, 23.

***

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 915.

***

Curtea Constituțională va explica dacă Constituția îl obligă pe Președintele RM să accepte propunerea Prim-ministrului de numire în funcție a membrilor Guvernului. Sesizarea a fost depusă de 11 deputați PL, în ianuarie 2017.

Ora 11.00, str. A. Lăpușneanu, 28.

***

Curtea Constituțională va pronunța Avizul asupra proiectului legii de modificare a articolului 42 din Constituție – dreptul la asociere, prezentat Curții de către Guvern, la 19 ianuarie.

Ora 11.15, str. A. Lăpușneanu, 28.

***

Curtea de Conturi va examina, în cadrul ședinței publice raportul auditului follow-up privind evaluarea gradului de implementare a cerințelor și recomandărilor de audit dispuse potrivit Hotărîrii Curții de Conturi nr.55 din 08.12.2014 ,,Cu privire la Raportul auditului conformității procesului de subvenționare a agriculturii în anul 2013”.

Ora 10.00, bd. Ştefan cel Mare 69, et. 4, bir. 404.

***

La Academia de Științe a Moldovei are loc Adunarea Secției de Științe Umanistice și Arte, consacrată audierii rapoartelor privind activitatea științifică și inovațională a organizațiilor subordonate din sfera științei și inovării în anul 2016.

Ora 09.00, Sala Azurie a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 1.

***

Cu ocazia împlinirii a 158 ani de la Unirea Principatelor Române, Partidul Liberal va depune flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care se află pe str. Cuza Vodă, colț cu bd. Dacia din mun. Chișinău.

Ora 12:00.

***

Keystone Moldova invită la evenimentul de lansare a campaniei naţionale de informare și promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi care locuiesc în instituțiile rezidențiale cu profil psiho-neurologic din Moldova, „Uniunea Europeană mă ajută să-mi apăr drepturile!”

Ora 10.00, Casa Internat pentru copii cu dizabilităţi mintale (băieţi), or.  Orhei, str. V. Cupcea, 4.

***

Uniunea Avocaţilor din R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Lege, avocatură și deputați cu interes de grup”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociaţia Presei Independente şi portalul www.moldovacurata.md invită la masa rotundă „Legile imperfecte și tergiversarea procesului de consolidare a mecanismelor de control pun în pericol sistemul național de integritate”.

Ora 11.00, Hotelul „Jolly Alon”, etajul 1, str. Maria Cebotari, 37.

***

Asociația Presei Independente invită la o nouă ședință a Clubului de discuții ”STOP FALS!”, cu genericul ”Falsurile informaționale: între încălcare și sancțiune”.

Ora 16.00, Orange Studio, str. Mihai Eminescu 130.

***

La Academia de Administrare Publică pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, va avea loc prezentarea Memoriilor ,,Labirintul destinului”, semnate de primul Președinte al Republicii Moldova, Doctor Honoris Causa al Academiei de Administrare Publică, Mircea Snegur, cu participarea autorului.

Ora 12.20, str. Ialoveni, 100.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!