ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini

12:00 | 09.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Alexander Koss, președintele Asociației Investitorilor Străini, și Ridha Tekaia, președintele Mobiasbancă – Groupe Societe Generale, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii părțile au discutat aspecte legate de climatul investițional din Republica Moldova, reformele regulatorii, perspectiva de atragere a investițiilor ș.a.

Președintele țării a menționat că în ultimii doi ani, inclusiv după semnarea Acordului de Asociere cu UE, fluxul de investiții străine directe în economia Republicii Moldova a scăzut cu 17%.

Totodată, Igor Dodon a propus reprezentanților Asociației să devină membri ai Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Șeful statului le-a comunicat interlocutorilor săi că în viitorul apropiat va fi elaborat un Program Național de dezvoltare socio-economic al țării și i-a invitat să participe activ la discuțiile pe marginea acestuia, pentru a lansa propuneri la compartimentele ce țin de domeniile lor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!