ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Regatul Suediei a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova

13:52 | 09.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. La 8 februarie curent, a avut loc inaugurarea sediului Consulatului onorific al Republicii Moldova la Gothenburg, Regatul Suediei, cu aria consulară în Skane, Halland și Vastra Gotaland, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Evenimentul a fost oficializat de către secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatol Vangheli, ambasadorul Republici Moldova în Regatul Suediei, Veaceslav Dobîndă, și reprezentanţii mediului de afaceri.

Secretarul general a menționat că deschiderea Consulatului onorific a constituit o prioritate a Ministerului, ceea ce va contribui la intensificarea relaţiilor bilaterale, în particular a raporturilor comercial-economice, consolidarea contactelor inter-culturale şi încurajarea cooperării în diverse alte domenii dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei.

La rîndul său, consulul onorific Robert Blomberg a exprimat gratitudine pentru încrederea acordată și a enunțat priorităţile activității consulatului, inclusiv oferirea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova, consolidarea contactelor bilaterale de diferit nivel, precum și dezvoltarea relațiilor comerciale, cu accent pe domeniul agroalimentar.

Consulatul inaugurat este unicul Consulat onorific al Republicii Moldova în Regatul Suediei.

Datele de contact ale Consulatului onorific al Republicii Moldova la Gothenburg:

Consul: Robert Blomberg;

Adresă: Vasaplatsen 2, 411 34 Gothenburg, Suedia

img17001074

img17001074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!