ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consilierii municipali din Chișinău au votat în prima lectură bugetul pentru anul 2017

10:30 | 10.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2017 a fost aprobat ieri în prima lectură, cu votul a 28 de consilieri, informează MOLDPRES.

Documentul prevede venituri de aproximativ 3,3 miliarde de lei, cheltuieli în sumă de 3,67 miliarde de lei și respectiv un deficit bugetar de circa 400 milioane de  lei. Drept sursă de acoperire a deficitului vor fi folosite mijloacele financiare obţinute din vînzarea activelor fixe, sursele externe, precum şi sursele interne de finanţare. Din suma veniturilor, circa 1,5 mlrd de lei sînt transferuri de la bugetul de stat.

Din bugetul municipal pentru anul curent, cei mai mulți bani vor fi alocați pentru învățămînt – 1,7 miliarde de lei, pentru ocrotirea sănătății - 67 de milioane de lei, pentru cultură - aproape 155 milioane de lei, cheltuieli de ordin social – 2,19 milioane de lei etc., iar zece milioane de lei sînt preconizați pentru Fondul de rezervă al municipalității. Totodată, se prevede rambursarea împrumuturilor în sumă de 123718,4 mii lei.

Consilierii urmează să vină cu modificări și propuneri la buget, după care va fi votat în lectura a doua. În prezent, municipalitatea activează în baza unui buget provizoriu. Bugetul municipal pentru anul 2016 a fost aprobat în luna iulie, cu un deficit în sumă de o sută milioane lei.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img17001097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!