ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Iranului

08:35 | 13.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întîlnit pe 12 februarie cu Președintele Republicii Islamice Iran, Hassan Rohani, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cursul întrevederii părțile au făcut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale dintre state și posibilitățile de dezvoltare a acestora.

Igor Dodon a menționat că sînt mai multe sectoare de perspectivă, cum ar fi agricultura, reieșind din faptul că populația Iranului numără peste 80 mln de cetățeni. De asemenea, Președintele R. Moldova a indicat asupra oportunității de cooperare în sectorul energetic, ținînd cont de faptul că R. Moldova pe ambele maluri ale Nistrului consumă anual 2,8-3 mlrd metri cubi de gaze, iar Iranul zilnic produce aproape 1 mlrd de metri cubi de gaze.

În alt context, oficialii au convenit asupra examinării posibilității de deschidere a ambasadelor în statele noastre.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită în Iran, la invitația Președintelui FIDE, Kirsan Iliumjinov, cu prilejul desfășurării Campionatului Mondial la Șah feminin.

img17001148

img17001148

img17001148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!