ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Posturile vamale Costești și Otaci vor fi extinse şi modernizate

17:13 | 13.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Posturile vamale Costești și Otaci urmează a fi extinse şi modernizate pentru fluidizarea fluxului de unități de transport la frontieră. În acest scop, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a dispus la finele săptămînii trecute inițierea lucrărilor de proiectare, informează MOLDPRES.

Decizia extinderii postului vamal Costești a fost determinată de supraaglomerarea postului vamal Sculeni, aceasta constituind una dintre soluțiile propuse de comun cu autoritatea vamală din România în vederea dezvoltării infrastructurii pe ambele părți ale frontierei, astfel încît să fie create condițiile necesare pentru transportul internațional de mărfuri.

Totodată, la postul vamal Otaci, pe lîngă lucrările de dezvoltare a infrastructurii, Vitalie Vrabie a dispus și identificarea unui lot de teren pentru instituirea zonei de control vamal al autocamioanelor în apropierea postului, fapt ce va diminua durata de staționare a unităților de transport în punctul de trecere.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, postul Otaci este traversat zilnic de circa 770 de unități de transport, iar postul vamal Costeşti de 370 unităţi de transport.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17001178

img17001178

img17001178

img17001178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!