ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi vinieta poate fi procurată online

12:04 | 20.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Conducătorii auto cu mașinile înmatriculate în străinătate, care vor să intre pe teritoriul Republicii Moldova pot procura de astăzi vinieta online pe portalurile vinieta.gov.md, sau evinieta.gov.md, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), vinieta poate fi achitată la orice filială a băncii Moldova Agroindbank, cu perceperea unui comision de 7 lei, sau 1,5% din valoarea vinietei. În cazul în care achitarea se face prin intermediul cardului, nu se va percepe nici o taxă suplimentară.

Săptămîna trecută, la MTID a avut loc o ședință de lucru unde a fost testat cum funcționează noul serviciu. Verificarea achitării vinietei va fi efectuată de către vameși doar la ieșirea din R. Moldova, în timp ce pe teritoriul țării această competență le revine Inspectoratului Național de Patrulare și echipelor mobile ale Serviciului Vamal.

Acțiunile de modificare a procurării vinietei au fost întreprinse la indicația Prim-ministrului Pavel Filip, pentru a elimina cozile la punctele de trecere a frontierei. În prezent, taxa pentru vinietă este de patru euro pentru șapte zile, opt euro pentru 15 zile, 26 euro pentru 30 de zile.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan) 

img17001378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!