ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UNICEF: Aproape 1,4 milioane de copii riscă să moară de foame în patru țări ale lumii

14:00 | 21.02.2017 Categorie: Externe

New York, 21 feb. /MOLDPRES/.UNICEF a atras atenția că aproape 1,4 milioane de copii ar putea muri de foame în acest an în Nigeria, Somalia, Sudanul de Sud și Yemen, potrivit Deutsche Welle, scrie b1.ro, consultat de MOLDPRES.

450.000 de copii sînt grav subnutriți numai în nord-estul Nigeriei, acolo unde amenință gruparea teroristă Boko Haram, iar alți 462.000 sînt pericol în Yemen, țară aflată în război civil de aproape doi ani.

În Somalia, seceta a lăsat 185.000 în pragul foametei, iar cifra este așteptată să ajungă la 270.000 în cîteva luni, iar peste 100.000 de oameni sînt în pericol în Sudanul de Sud măcinat de violențe.

Regiunile cele mai îndepertate din provincia nigeriană Borno sînt afectate de foamete încă de la finele anului trecut, iar situația devine tot mai gravă, a transmis Fews Net, o rețea de sisteme de avertizare timpurie împotriva foametei. 

UNICEF mai atrage atenția și că organizațiile de ajutor nu au cum să ajungă în zonele respective pentru a sprijini victimele.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!