ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei bărbați au fost arestați în Franța, fiind bănuiți că pregăteau un atac terorist

18:10 | 21.02.2017 Categorie: Externe

Paris, 21 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile franceze au reținut marți trei bărbați bănuiți că intenționau să comită un atac terorist pe teritoriul francez sau să plece în Siria și să se alăture grupărilor jihadiste, transmite postul RTL, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Suspecții au fost arestați în orașele Clermont-Ferrand, Marsilia și în regiunea pariziană.

Surse apropiate cazului au declarat pentru RTL că planurile de a comite un atac în Franța erau suficient de avansate pentru ca polițiștii din cadrul Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI) să decidă că se impune reținerea suspecților.

Arestările s-au făcut în cadrul unei anchete preliminare deschise în ianuarie 2017, mai notează postul RTL.

Tot marți, pirotehniștii au intervenit la Clermont-Ferrand, la domiciliul unui suspect în vîrstă de 37 de ani, iar mai multe percheziții erau în desfășurare în aceeași zonă.

În Franța este activat în continuare nivelul de alertă teroristă „foarte ridicat”.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!