ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Ucrainei a cerut UE să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

09:14 | 22.02.2017 Categorie: Externe

Kiev, 22 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko,a cerut UE să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei pe fondul recunoaşterii de această ţară a cărţilor de identitate şi paşapoartelor emise de autorităţile separatiste ale autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, a anunţat purtătorul său de cuvînt, scrie MEDIAFAX , citată de MOLDPRES.

"Preşedintele a vorbit în favoarea înăspririi sancţiunilor împotriva Rusiei din cauza recunoaşterii de către acesta a documentelor false ale republicilor false", a scris Svyatoslav Tsegolko pe contul său de Twitter, potrivit agenţiei Tass.

Poroşenko a făcut declaraţii la o întîlnire cu comisarul UE pentru Ajutor Umnaitar şi Managementul Crizelor, Christos Stylianides. Liderul ucrainean a spus, de asemenea, că recunoaşterea paşapoarelor eliberate de republicile Doneţk şi Lugansk în Rusia se află în contradicţie cu Acordul de la Minsk.

"Din punctul de vedere al dreptului internaţional, acesta este un element de recunoaştere a acestor entităţi clandestine şi renunţarea de facto la procesul de pace de la Minsk, avînd în vedere că aceşti paşi sînt incompatibili cu punerea în aplicare a Acordului de la Minsk", a spus el.

"Credem că acesta este un fenomen foarte îngrijorător, care necesită o acţiune decisivă corespunzătoare cu înăsprirea sancţiunilor", a mai spus acesta.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis sîmbătă un decret privind recunoaşterea în ţara sa a documentelor, inclusiv a numerelor de înmatriculare auto, a cărţilor de identitate şi paşapoartelor, emise de autorităţile separatiste ale autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

 

 /Editor M.Cucu/

img17001441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!