ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea de Nord cere eliberarea celor trei suspecţi în asasinarea lui Kim Jong-Nam

12:20 | 22.02.2017 Categorie: Externe

Phenian, 22 feb. /MOLDPRES/.Ambasada Coreii de Nord la Kuala Lumpur a anunţat miercuri că cei trei suspecţi arestaţi în cazul uciderii lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, trebuie să fie imediat puşi în libertate, transmite Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Două femei - o vietnameză şi o indoneziancă - şi un bărbat nord-coreean au fost 'arestaţi în mod iraţional', relevă o declaraţie a ambasadei nord-coreene în Malaezia.

Kim Jong-Nam a fost ucis săptămîna trecută în aeroportul internaţional din Kuala Lumpur în timp ce se pregătea să se îmbarce pentru un zbor spre Macao.

Poliţia malaeziană a declarat că pe lista celor suspecţi de implicare în uciderea lui Kim Jong-Nam mai sînt incluşi un secretar II în ambasada nord-coreeană la Kuala Lumpur şi un oficial al companiei aeriene nord-coreene.

Potrivit AFP, Kim Jong-Nam a fost atacat la 13 februarie de două femei care l-ar fi stropit pe faţă cu un lichid în aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, unde trebuia să se îmbarce pentru Macao. El a decedat în timp ce era transportat la spital.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!