ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat Planul național de manifestări consacrate Anului Nicolae Testemițanu

16:07 | 22.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, Planul național de manifestări consacrate Anului Nicolae Testemițanu, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, pe parcursul anului 2017, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția remarcabilă în dezvoltarea sistemului de sănătate, vor fi organizate o serie de activități științifice, culturale și sportive dedicate marcării a 90 de ani de la nașterea savantului.

Printre cele mai importante acţiuni se numără organizarea Congresului al IV-lea al specialiștilor în domeniul medicinii sociale și managementului sanitar, a conferințelor științifice și a lecțiilor publice, publicarea articolelor aniversare, precum și vernisarea expoziţiilor fotografice și de carte, dedicate savantului.

Nicolae Testemițanu a fost medic, savant, pedagog și academician. În perioada anilor 1963-1968 a deținut funcția de ministru al Sănătății, remarcîndu-se prin modernizarea sistemului de medicină și pregătirea cadrelor înalt calificate din acest domeniu.

img17001467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!