ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de judo a plecat la Dusseldorf

11:11 | 23.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Echipa națională de judo, condusă de Veaceslav Bacal, s-a deplasat la turneul din seria Grand Prix de la Dusseldorf (Germania), care va demara mîine, relatează MOLDPRES. 

Din componența ei fac parte Denis Vieru (66 kg), Dorin Goțonoagă, Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme. ”Mă aflu într-o bună formă sportivă. Am efectuat în condiții foarte bune, în ajunul deplasării, un cantonament în România. Sper să obțin un rezultat meritoriu. Scopul principal urmărit anul curent  este, însă, participarea cu succes la Campionatul European de la Varșovia (Polonia), programat pentru aprilie. În acest context urmează să mai efectuăm după turneul de la Dusseldorf un cantonament în această țară, la Katowice”, a declarat pentru agenție Denis Vieru, campion european Under-23 anul trecut. 

Turneul de la Dusseldorf se va desfășura la complexul de sporturi Mitsubishi Electric Hall și se va încheia duminică, 26 februarie. Premianții vor fi remunerați cu 5.000, 3.000 și 1.500 de euro. 

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și  Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17001486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!