ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin şase oameni au murit într-un atac terorist în Pakistan

11:20 | 23.02.2017 Categorie: Externe

Islamabad, 23 feb. /MOLDPRES/.Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 15 au fost rănite în explozia unei bombe într-un cartier select din capitala culturală pakistaneză Lahore, au anunţat joi surse din cadrul poliţiei şi al echipelor de salvare, informează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Este un atentat cu bombă", a declarat un purtător de cuvînt al poliţiei din provincia Pendjab, Nayab Haider.

Bilanţul provizoriu este de cinci morţi şi 15 răniţi, potrivit unei purtătoare de cuvînt a efectivelor de salvare, Deeba Shehnaz. În schimb, DPA transmite că numărul morţilor se ridică la şapte, iar Reuters, care face referire tot la cinci morţi, scrie că 21 de persoane au fost rănite în explozie. Totodată, Reuters relatează că în oraşul Lahore a avut loc o a doua explozie.

Lahore a mai fost scena unui atentat sinucigaş în 13 februarie, soldat cu 14 morţi.

De atunci, Pakistanul a fost vizat de mai multe alte atacuri, care au făcut în total peste 100 de morţi, dintre care 90 în urma unui atentat asupra unui sanctuar sufit în sud. Aceste atacuri au fost revendicate de talibanii pakistanezi (TTP) şi de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Cel mai recent atac a fost comis în Pakistan luni, cînd trei kamikaze au încercat să forţeze accesul într-un tribunal lîngă Charsadda (nord-vest), omorînd şapte persoane înainte de a fi la rîndul lor lichidaţi.

Armata pakistaneză a anunţat miercuri lansarea unei ample operaţiuni antiteroriste pe întreg teritoriul ţării.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!