ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist a fost reținut pentru luare de mită

13:29 | 23.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Un angajat al Centrului pentru combaterea traficului de persoane a fost reținut astăzi de ofițerii Serviciului Protecție Internă Anticorupție (SPIA) al Ministerului de Interne, fiind bănuit de acte de corupție, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAI, inculpatul împreună cu alți colaboratori ai Centrului au pretins și estorcat sume de bani în valoare de 30 de mii de euro de la o persoană, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă a acesteia.

Prima tranșă în sumă de 10 mii de euro a fost transmisă acuzatului sub controlul ofițerilor SPIA și al procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Învinuitul riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu amendă de la opt la zece mii de unități convenționale (de la 400 la 500 mii de lei), cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!