ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia arestează alte zeci de persoane suspectate de legături cu FETO și cere din nou extrădarea lui Gulen

14:40 | 23.02.2017 Categorie: Externe

Ankara, 23 feb. /MOLDPRES/.Poliția turcă a arestat joi zeci de persoane pe cuprinsul țării, în cadrul unei operațiuni împotriva Organizației Teroriste Fethullah (FETO), în timp ce Ankara i-a cerut noului ministru al justiției din SUA, Jeff Session, să-l extrădeze pe clericul Fethullah Gulen, considerat principalul suspect în orchestrarea tentativei de puci eșuate din iulie 2016, a relatat agenția de presă Anadolu, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit media turce, poliția a reținut pînă în prezent 40 de persoane după ce Biroul Procurorului șef din provincia Konya (centru) a emis mandate de arestare în cazul a cel puțin 100 de suspecți, potrivit unei surse, care a precizat că acțiunile de căutare a persoanelor care nu au fost încă găsite continuă.

Suspecții sînt acuzați de apartenență la o organizație teroristă armată, de gestionare a unei organizații armate teroriste și de finanțare a terorismului.

Pe de altă parte, Ankara i-a cerut joi noului ministru american al justiției să-l extrădeze pe Gulen, care este acuzat de orchestrarea puciului din 2016, soldat cu 248 de morți și circa 2.200 de răniți.

În opinia ministrului turc al justiției, Bekir Bozdag, predarea lui Gulen de către Washington ''va contribui mult la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări''.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!