ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ecaterina Jibric și Denis Țerna au cîștigat ”Cupa Federației” la tenis de masă

12:17 | 08.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Ecaterina Jibric din Chișinău și Denis Țerna (Dubăsari) au devenit cîștigătorii turneului de tenis de masă ”Cupa Federației”, desfășurat la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, relatează MOLDPRES. 

Ecaterina Jibric și-a adjudecat primul loc, în special, după ce a învins-o într-un meci tensionat pe ocupanta locului trei, Ecaterina Șmîganovscaia (Dubăsari), campioană națională absolută anul trecut. Pe locul doi s-a clasat Tatiana Purice din Chișinău. 

Deținătoarea primului loc a avut o evoluție stabilă la toate cele patru turnee de calificare în componența selecționatei Moldovei. Ea s-a clasat pe locul doi la ”Top Moldova”, a cîștigat Cupa Moldovei și în urmă cu o săptămînă a devenit în premieră campioană națională. Talentata performeră este pregătită de Natalia Smirnova și Marc Granovschi. 

Denis Țerna a fost desemnat învingător la ”Cupa Federației” în urma criteriului suplimentar de departajare, deoarece a acumulat același punctaj ca și coechipierul Serjan Uzer – cîte 13 puncte fiecare. Victoria sa în clasamentul general a fost determinată de rezultatul înregistrat în meciul direct: 3-1 în favoarea lui Denis Țerna.  Pe locul tei s-a situat Victor Cîssa (Chișinău). 

Denis Țerna, Serjan Uzer, Ecaterina Jibric și Ecaterina Șmîganovscaia și-au asigurat în urma evoluțiilor la cele patru turnee de selecție în echipa națională dreptul de a participa la Campionatul Mondial, care se va desfășura în luna mai în Germania, și la Campionatul European, programat pentru septembrie în Luxemburg. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)