ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur va efectua o vizită de lucru în Republica Finlanda

12:32 | 10.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, va efectua o vizită de lucru în Republica Finlanda, în perioada 13-14 martie 2017, la invitaţia ministrului Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini. Vizita este prilejuită de marcarea aniversării celor 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Finlanda, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul vizitei, ministrul va avea un şir de întrevederi cu vice-preşedintele Parlamentului Finlandei, Mauri Pekkarinen, precum şi cu subsecretarul de stat pentru afaceri europene, Jori Arvonen. De asemenea, ministrul Andrei Galbur va ţine o prelegere la Centrul finlandez de studii pentru Europa de Est al Institutului Aleksanteri din Helsinki.

În cadrul discuţiilor, oficialii vor efectua un schimb de opinii privind subiectele de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-finlandeze şi oportunităţile de dezvoltare a acestora, precum şi agenda europeană de reforme a Republicii Moldova.

Notă: Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Finlanda au fost stabilite la 26 februarie 1992.

img17001892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!