ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești s-a întîlnit cu Viceprim-ministrul Ungariei

18:29 | 10.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. În contextul vizitei oficiale la Budapesta, Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu Zsolt Semjén, Viceprim-ministrul Ungariei, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Discuțiile s-au axat pe subiecte ce țin de relansarea cooperării bilaterale în sectoare prioritare, promovarea agendei de transformare a Republicii Moldova și prioritățile în dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană. 

Vicepremierul Semjén a reconfirmat sprijinul pentru agenda europeană a Republicii Moldova, atît în plan bilateral, cît și în cadrul formatului V4 - țările grupului Vișegrad. Oficialul maghiar a reiterat că Ungaria este un susținător ferm al dezvoltării vizionare a Parteneriatului Estic și țara sa este disponibilă să împărtășească experiența maghiară de aderare la UE în domeniile prioritare pentru Republica Moldova.

Viceprim-ministrul moldovean a mulțumit omologului său pentru sprijinul și experiența oferite de Ungaria în eforturile de modernizare a economiei Republicii Moldova, inclusiv pentru finanțarea acordată de Ungaria în scopul implementării unor proiecte comune bi- și multilaterale.

img17001913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!