ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea unei firme a fost condamnată pentru escrocherii imobiliare

10:18 | 13.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Directorul, vicedirectorul şi şefa secţiei contracte investiţionale ai firmei „Rom-Prim” SRL au fost condamnaţi la 10 ani, nouă şi, respectiv, opt ani de închisoare pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi abuz în serviciu, a anunţat astăzi Procuratura Generală, transmite MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007-2009, inculpaţii au însuşit, prin escrocherie, de la 43 de părţi vătămate aproximativ 25 milioane de lei sub pretextul construcţiei apartamentelor.

Conform contractelor încheiate şi obligaţiilor asumate, apartamentele urmau a fi construite în capitală şi în oraşul Cricova, municipiul Chișinău. Locuinţele urmau a fi date în exploatare încă în anul 2009. Pînă în prezent însă blocurile locative nu au fost construite, fiind efectuate doar lucrări de fundaţie.

Sentinţa este cu drept de atac. 

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!