ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia afirmă că nu are forțe speciale în Egipt

14:00 | 14.03.2017 Categorie: Externe

Moscova, 14 mar. /MOLDPRES/.Ministerul Apărării rus a afirmat marți că nu are forțe speciale în Egipt după ce surse americane și egiptene, dar și diplomatice au declarat pentru Reuters că se pare că Rusia a desfășurat astfel de forțe la o bază aeriană egipteană, a relatat agenția de presă Interfax, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit unor oficiali americani și diplomați, această desfășurare rusă ar putea face parte dintr-o încercare de a-l sprijini pe comandantul militar libian Khalifa Haftar, care a suferit o înfrîngere într-un atac pe 3 martie al Brigăzilor de Apărare din Benghazi (BDB) asupra unor porturi petroliere controlate de forțele sale.      

"Nu există unități de forțe speciale ruse la Sidi Barrani", a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării, într-un comunicat citat de Interfax.

Potrivit unor oficiali americani sub protecția anonimatului, SUA ar fi observat trupe speciale și drone ale Rusiei la Sidi Barrani, la aproximativ 100 de km de granița dintre Egipt și Libia.

Surse din cadrul forțelor de securitate egiptene au oferit mai multe detalii, vorbind despre o unitate de 22 de membri ai forțelor speciale ruse, însă au refuzat să discute misiunea acesteia. Potrivit acestor surse, Rusia a folosit de asemenea, la începutul lunii februarie, o altă bază egipteană, mai spre est, la Mersa Matruh.

 

 

/Editor M.Cucu/