ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Daniela Morari a avut o întrevedere cu secretarul de stat din România Dănuț Sebastian Neculăescu

17:00 | 16.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice al Ministerului Afacerilor Externe al României, Dănuț Sebastian Neculăescu, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, discuţiile s-au axat pe evoluţiile în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, promovarea dialogului politic la nivel comunitar, pregătirile şi aşteptările de la Summit-ul PaE din noiembrie 2017, precum şi evoluţiile în politica internă şi externă a Uniunii Europene.

Viceministrul moldovean a apreciat susţinerea oferită de România parcursului european al Republicii Moldova. În acest context, interlocutorii au punctat importanţa organizării în anul 2017 a reuniunii Comisiei mixte interguvernamentale pentru integrare europeană, care reprezintă un catalizator important al valorificării experienţei României în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

La rîndul său, secretarul de stat român a reconfirmat disponibilitatea şi determinarea de a contribui la promovarea cursului de transformare a Republicii Moldova în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, sprijinind aspiraţiile ţării noastre de apropiere de blocul comunitar.

Discuţiile despre perspectivele dezvoltării Parteneriatului Estic au reliefat similitudinea de opinii în ceea ce priveşte importanţa valorificării eficiente şi orientate spre rezultate a oportunităţilor acestuia. 

img17002085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!