ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de înregistrare a mașinilor cu numere străine în condiții speciale a fost prelungit cu trei luni

17:28 | 22.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, extinderea termenului de vămuire a mașinilor cu numerele străine în condiții speciale. Astfel, la propunerea Premierului Pavel Filip, mijloacele de transport, care au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova pînă la data de 1 noiembrie 2016, vor putea fi înregistrate în țara noastră pînă la data de 1 iulie 2017 cu achitarea a 30% din accize, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

„Am venit cu o solicitare către Ministerul Finanțelor la subiectul prelungirii termenului de înregistrare a mașinilor cu numere străine. Acum trei luni am luat o decizie corectă și am oferit posibilitatea tuturor celor care au mașini înmatriculate peste hotarele Republicii Moldova să înregistreze aceste automobile acasă, cu o reducere a taxei de 70%”, a declarat Premierul.

Pavel Filip a spus că au existat mai multe dificultăți identificate în zona de securitate, care au cauzat înregistrarea cu întîrziere a automobilelor din regiunea transnistreană. Astfel, Prim-ministrul a propus prelungirea termenului pentru a elimina barierele existente și a oferi posibilitatea unui număr cît mai mare de persoane de a beneficia de reducerea taxei.

Până în prezent, peste 14300 de autoturisme au fost înregistrate în Republica Moldova, cu o reducere a accizelor de 70%, 1200 din acestea fiind înmatriculate în regiunea transnistreană. Totodată, conform datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, în urma înmatriculării automobilelor cu numere străine au fost încasate aproximativ 320 milioane de lei, iar numărul de solicitări este în creștere.

img17002245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!