ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Austria marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

18:49 | 24.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. În contextul celebrării celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Austria, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a adresat un mesaj de felicitare ministrului Afacerilor Externe şi Cooperării al Austriei, Sebastian Kurz, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Ministrul Andrei Galbur a apreciat cei 25 ani de cooperare între ambele state drept consistenţi şi fructuoşi, o dovadă suplimentară în sensul respectiv fiind recenta vizită la Chişinău a ministrului Kurz. Demnitarul a evidenţiat importanţa asistenţei pentru dezvoltare din partea Austriei, în eforturile de consolidare şi modernizare a ţării noastre în parcursul său european şi în identificarea unei soluţii durabile şi viabile pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

De asemenea, oficialul moldovean a exprimat convingerea că inaugurarea Ambasadei Austriei la Chișinău în acest an comemorativ va aduce progrese și mai mari în relațiile bilaterale și prietenia dintre ambele state.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Austria la 25 martie 1992. Cu ocazia aniversării, va avea loc şi lansarea oficială a timbrului, ștampilei cu obliterare specială şi a plicului, emise cu acest prilej de Poşta Moldovei.

img17002316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!