ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franța/ prezidențiale: Hollande vrea "să împiedice populismul" să cîștige

10:36 | 28.03.2017 Categorie: Externe

Paris, 28 mar. /MOLDPRES/. Președintele francez Francois Hollande și-a trasat luni o ultimă misiune înainte de sfîrșitul mandatului său, în mai, aceea de "a evita ca populismul, naționalismul, extremismul să cîștige" în lume și în mod concret în Franța, informează AFP, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Mai am de făcut ca populismul, naționalismul, extremismul să nu cîștige, inclusiv în propria mea țară", a subliniat șeful statului francez în timpul unei conferințe internaționale la Singapore.

"Respingerea (populismului) nu este o misiune doar a președintelui republicii, aceasta este o problemă a cetățenilor, o problemă a celor responsabili care, la un moment sau altul, trebuie să-și ridice vocea", a adăugat el.

"În ceea ce mă privește, voi continua să vorbesc atît cît va fi necesar și să fac în așa fel încît ceea ce fac în calitate de președinte să poată avea o urmare", a continuat Hollande fără a face alte precizări, evocînd acțiunea sa la adresa Asiei, Africii, Orientul Mijlociu și "desigur" a Europei.

"În ceea ce privește activitățile private, nu aveam așa ceva înainte, nu am în timpul președinției mele, vă asigur, și nu voi avea nici după", a dat el asigurări ca răspuns la întrebarea unui patron francez care făcea aluzie la Nicolas Sarkozy, intrat în Consiliul de Administrație al grupului hotelier Accor.

Evocînd situația internațională și alegerea omologului său american Donald Trump, Hollande a atenționat din nou împotriva "tentației de autorepliere", pledînd dimpotrivă pentru "multilateralism" și o "mondializare cu reguli".

Francois Hollande urma să plece luni seara din Singapore spre Malaezia, înainte de a ajunge miercuri în Indonezia, în cadrul turneului său în Asia de Sud-Est, ultimul înainte de încheierea mandatului său.

(Editor M. Jantovan)

img17002366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!