ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane au fost reţinute pentru săvîrşirea unui atac tîlhăresc

16:21 | 28.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Cinci persoane au fost reţinute ieri pentru comiterea unui atac tîlhăresc în satul Gura Căinarului, raionul Floreşti, informează MOLDPRES.

Suspecţii au vîrstele cuprinse între 18 şi 31 de ani şi sînt originari din raioanele Floreşti, Basarabeasca, Ştefan Vodă şi oraşul Sîngera.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, doi dintre bănuiţi sînt condamnaţi în prezent pentru infracţiuni similare. Totodată, s-a stabilit că una dintre persoane, în timp ce se afla sub urmărire penală, împreună cu ceilalţi făptuitori au pătruns, în februarie 2016, în locuinţa unei femei şi i-au legat mîinile şi picioarele cu bandă adezivă. În timp ce unul dintre bănuiţi o ţinea imobilizată la podea, alţi doi au sustras 4000 de dolari, 1300 de euro, 10000 de lei, 57000 de ruble ruseşti, un lănţişor de aur şi două ceasuri. În acest caz, victimei i-a fost cauzat un prejudiciu material de 190 000 lei.

Trei  bănuiţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ceilalţi doi sînt cercetaţi penal în timp ce îşi ispăşesc pedeapsa în penitenciare.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare de la 11 la 14 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!