ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Microbuzele de pe rutele municipale din Chișinău urmează să treacă testarea tehnică

14:30 | 30.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Testarea tehnică a autovehiculelor autorizate pentru transportul de călători pe rutele municipale din Chișinău se va desfăşura în  perioada 4 - 15 aprilie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, în această perioadă, la staţiile de testare din Chişinău, autorizate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, va fi verificată starea tehnică a microbuzelor, aspectul estetic interior şi exterior, inclusiv echiparea acestora, în conformitate cu prevederile Regulilor de testare a autovehiculelor.

După încheierea reviziei tehnice, Direcţia transport public şi căi de comunicaţie va interzice exploatarea microbuzelor care nu au susţinut testarea tehnică în termenul stabilit, precum şi va retrage dreptul de a presta servicii de transport de călători agenţilor transportatori care nu s-au prezentat la revizia tehnică sau nu au susţinut examenul respectiv.

Conform datelor Primăriei capitalei, pe rutele municipale circulă aproximativ o mie de microbuze.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!